marți, 20 octombrie 2009

blues de octombrie

un prieten e la pamant.
o sa zici ca se mai intampla, mai ales daca asta (prietenul) e la pamant din cauza unei femei.
nimic nou pana aici. se tot repeta, c-avem marele dar al uitarii, mai toti.
da, da' la asta se adauga vremea asta morocanoasa, cu cautatura antipatica si sfidatoare de ofiter nazist.
carevasazica, avem datele problemei:
1. asta e varza; cu amendamentul ca ameninta sa fie asa o vreme...
2. afara e naspa
3. asta mai e si motorist
e un film romanesc, cu geo costiniu in rolul principal, se cheama "septembrie", o versiune complet mioritica a "rebelului fara cauza", o poveste cu un motociclist cam tembel si cam inadaptat, care la urma moare, ca tamplarul din vorba bulgarului.
al meu n-o muri el asa usor, da' e clar ca se sufoca pe dinauntru si are nevoie de resuscitari competente.
neputinta mea se compune vectorial cu ploaia dimprejur, care ma moleseste, caci eu sunt nascut toamna si-mi place ploaia. imi constientizez incapacitatea de a-l ajuta, desi nu ma invinovatesc prea tare pentru asta, daca ma gandesc ca motoristu' nici nu inghite usor vreun sfat sau vreo tentativa, chiar cusuta cu ata alba, de a-l distrage de la autocompatimirea aia blegoasa care ne cuprinde, de regula, dupa un meci cu viata.
ce-i de facut, ma intreb in vreme ce ma intind si casc de-mi trosnesc oasele si-mi flutura urechile...
o gura de cafea de ieri, o tigara de-mprumut, doua fumuri si totul pare suspect de suportabil.
lasa, tati, ca-ti revii tu...

18 comentarii:

  1. Cunosc bine specimenul de care vorbesti.
    Iti spun eu ca isi va reveni. Stiu ca de cate ori s-a luat la tranta cu viata a iesit invingator. Asa va fi si de data aceasta. Eu personal cred in el si mai ales cred in puterea lui de a se pune pe picioare.

    RăspundețiȘtergere
  2. haide, bey, ca io pariez pe el. sa stiu ca pierd toti banii si tot pariez!
    ce mama ma-sii! nu mor caii cand vor cainii...

    ce pana mea se intampla treburile astea la cei mai buni dintre noi?! (de fapt stiu, am si o teorie referitor la asta, da' nu-i loc aici de teorii).

    RăspundețiȘtergere
  3. loc de teorii e orisiunde, cria mama, mai ales pe blog, si mai cu seama pe asta al meu.
    ideea cam asta ar fi, ca atunci cand stai cu tastatura in fata si nu te freaca nimeni la icre, in liniste adica, sa pui frumusel in randuri ce gandesti despre ceva. orice.
    daca cititi ce scriu io aici, nu va feriti sa comentati, ca sa stiu ca nu elucubrez in van.
    nu ca as crede asta.

    Anonim, de ce esti anonim??

    RăspundețiȘtergere
  4. bine, bine, ma duc sa fumez o tigara in balcon si pe urma esplic teoretic, frumos, ca la copii :))

    RăspundețiȘtergere
  5. gata, m-am intors (cu teoria in mana).

    noi, oamenii, suntem parti din Univers si functionam intocmai ca orice entitate care "compune" Universul, prin urmare ne supunem total legilor fizicii si consecintelor interactiunilor noastre. nu neaparat constient, dar ireversibil.
    legile sunt valabile si nu pot fi modificate/schimbate, ci doar noi ne putem schimba sau muta in diferite sisteme care ne modifica parametrii. ca functioneaza de cand ne nastem si pana murim, n-am nici o indoiala (uita-te la plante si la animale si ai sa vezi mai exact), sunt insa o multime de incertitudini care ne bulverseaza in functie de sistemul de referinta (parametrii).
    conform principiilor energetice in orice sistem exista un pol pozitiv si unul negativ, intr-un grup omogen de oameni ai sa vezi cel mai bine cum functioneaza asta. polul pozitiv "aduna" in jurul lui energiile pozitive, cel negativ pe celelalte. nu exista neutru, dar entitatile se pot schimba pe parcurs, valoarea lor energetica adica. ca sa reziste, sistemul face schimb permanent de energie.
    in relatiile functioneaza intocmai.
    omul tau, al nostru, este un pol pozitiv. un om bun, sa zicem. nu consider bun/rau in functie de faptele savarsite, ci din perspectiva energiei acumulate la un moment dat. nu cred ca un om bun e ala care face acte caritabile, care se comporta etic si nu injura de mama. la fel, omul rau nu este neaparat ala care fura sau minte sau n-are prieteni. pentru ca binele si raul se supun si ele relativitatii. cred ca energia pozitiva vine din "randuiala" corecta a materiei (elementelor) din care este conceput omul respectiv. la fel, energia negativa, omul "rau", este rezultatul unor esecuri consecutive in "administrarea" elementelor de constructie si a interactiunilor din exterior (nimeni nu se naste cu adevarat rau).
    revin acum la omul cu pricina. fiind el pozitiv, cu + adica, a "cuplat" cu un element energetic negativ. omul bun este donor, adica alimenteaza cu energie pe altcineva, care n-are (adica e pe - ). el nu are de ce sa primeasca bine, in valoare abosluta, pentru ca binele e deja la el. el va da bine si, daca va primi ceva, atunci va fi un rau. ai reusit sa intelegi ceva pana aici? hehehe, eram buna la fizica, dar n-am avut niciodata abilitati d-astea, didactice :)
    oamenii care sunt in deficit de energie, adica negativi, sunt "vampiri energetici", ei au nevoie disperata de a primi binele, pentru a trai. ei nu pot sa ofere ceva bun, pentru ca nu au, nu pentru ca sunt rai.
    dupa ce vezi cum se face "transferul" asta energetic, poti intelege de ce sunt oameni care pot suferi continuu, fara sa li se fi intamplat ceva in esenta rau.
    baiatul nostru este slabit si down pentru ca nu mai are de unde da. a dat cam tot. si nu ma refer la lucruri mai mult sau mai putin materiale, care pot fi cantarite, ci la energie pozitiva pe care o dai uneori fara sa vrei si nu poti s-o cuantifici asa, day by day. simti cand se termina, dar nu stii niciodata cata mai ai.
    (stai ca am prea multe caractere si zice ca tre' sa ma opresc, continui pe alta pagina, huh!)

    RăspundețiȘtergere
  6. (continuarea)

    stiu ca poate nu cunosc atat de bine (si poate nici tu) cum e omul nostru pe interior, in ungherele lui, dar energia pe care o emana se simte din afara, de la o distanta mica. de cate ori nu te-ai simtit nelinistit si obosit in preajma cuiva, aparent fara motiv? sau cati din cei cu care triesti te fac sa te simti usor, relaxat, numai cand apar in "raza ta de actiune"? e, desi nu se vede la lumina zilei, valoarea energetica a unei persoane iti dicteaza modul in care vei interactiona cu ea. uneori te indragostesti si esti atras de o "forma" care nu are aceeasi valoare energetica ca si tine, e firesc. ea are e nevoie, tu poti sa io satisfaci. sau invers. de aceea se spune probabil ca doi oameni opusi (poli) se atrag f. tare. in realitate ei nu sunt diferiti. personalitatile, caracteristicile lor ca oameni, stilul lor de viata, etc. pot fi foarte asemnatoare (d-aia "cine se-aseamana, se-aduna"), dar energetic ei sunt opusi, + si -. am explicat mai sus de ce un + nu va atrage un + (cel putin nu unul mai mare decat el), el n-are nevoie. la fel, un - nu va cauta sa intre in "anturaj" cu un - pentru ca in cazul asta e pierdut. de notat ca alegerile astea nu le facem noi constient. putem, dar ar trebui sa ne concentram prea tare, sa ne apucam de cursuri de yoga sau mai stiu-eu-ce si n-are nimeni timp pentru prostiile astea. :D

    cam asta e teoria, eu m-am chinuit sa explic ca la scoala, dar daca n-ai inteles, rupe-o si arunc-o la cos. promit sa vin cu demonstratiile si aplicatiile la proxima intrunire (in laborator).

    Pare rau ca m-am lungit atata, da’ asa e cand vorbesti la tabla...

    RăspundețiȘtergere
  7. bey, cred ca n-am mai scris un post asa de lung in viata mea :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. lung,da' interesant. nu-ti dau dreptate in totalitate, pentru ca pe parcursul argumentatiei faci inferente pornind de la ipoteze nedemonstrabile,insa cu o buna parte din ce zici tu aici sunt de acord.
    da' cred ca va trebui sa dezbatem trebile astea si in alt context, ca o sa plictisim lumea in mod ireparabil daca m-apuc si eu sa umplu pagini complexe.
    sar'na pentru expunere, am o pila la examen? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. ai, ai :))
    eu de felul meu sunt mai exigenta, cu mine.
    d-aia am "elaborat" pe larg, ca sa nu dau in superficialitate, caci sunt departe de ea.
    io zic ca de demonstratii se ocupa stundetii, io am alte trebi momentan. sa-l rugam pe Ciorba, ca el e mai tanar. si poate.

    hai sa traiesti! esti sau nu esti de acord, tot aia. eu sunt deschisa la argumentatii.

    RăspundețiȘtergere
  10. atunci sar'na inc-o data si cu multumiri.

    RăspundețiȘtergere
  11. ola !!))si..mm.. da.. impartasesc teoria intru-totul.. eu sunt un "+" si din experienta, atunci cand ajungi la pamant inseamna ca ai facut tot ce tinea de tine pentru "-" si intr-adevar jelesti.. dar dupa ce jelesti bine.. te racoresti si te reincarci cu energie pentru ca realizezi ca de fapt esti down ca nu ai reusit sa-ti indeplinesti "misiunea initiata tot de tine" de a da suficient pentru ca "-" sa inteleaga/ sa accepte ca asta ii trebuia/ asa ii era mai bine.. timp in care te impaci cu sine si constientizezi ca nu poti face bine cu forta... ceea ce inseamna ca ai mai invatat ceva.. in plus realizezi chiar ca esti mai puternic si pregatit/deschis pentru nou si de fapt chiar ti s-a facut un favor ca ai fost scapat de o sugativa prea poroasa.. de energie:).. in concluzie nu fii ingrijorat pt el.. cam asta e filmul ! daca e un + va stii sa gaseasca calea in felul lui .. tb lasat sa-si inghita caimacul .. doar sa stie ca sunteti pe-acolo:)good glob

    RăspundețiȘtergere
  12. disperat rau prietenul tau...si-a sters si blogul...
    De trecut ii trece, cu sau fara urme de sau la suprefata...timp, ceva de facut, un alt cui...
    Chiar daca ai avea mai multe remuscari decat ai...tot nu l-ar ajuta cu nimic mai mult...ba chiar deloc!

    RăspundețiȘtergere
  13. stai, manole, ca n-am REMUSCARI.
    atention!! stiu cum ii e si as vrea sa pot face ceva pentru el, dar REMUSCARI???
    c'mon! allow me to enlighten this peculiar subject - remuscari e cand te doare constiinta.
    ori a mea e (daca e) fara pata in problema asta.
    cat despre Ove, lasa-l asa.
    se trezeste sau nu, asta nu mai depinde de nimeni altcineva.
    thanx again for being here :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai zis ca nu te invinovatesti prea tare...eu asa am tradus, scuze daca a fost traducerea gresita..oricum nu asta e important ci ideea c-o sa-i treaca...
    Ove? Care Ove???:))))
    El sau altul/alta se trezesc mai totdeauna...
    multumesc, mai vin :))

    RăspundețiȘtergere
  15. nu ma invinovatesc prea tare pentru incapacitatea de a-l ajuta, asta am zis...check it out!
    nu-ti prea place blues-ul...:)

    RăspundețiȘtergere
  16. tot eu anonimul(fara nume):

    si-a mai revenit?

    L-a lovit viata ingrozitor si si-a rupt grozitorul?

    Dai o chitara in mana si isi va reveni.

    RăspundețiȘtergere